Het laatste in Voeding nieuws

Er zijn 10108 nieuwsartikelen gevonden.

‘Miljard voor vergroening land- en tuinbouw’
[Voeding] 25-06-2019 20:36 - Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kost je maar €5,- per maand. Dan krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events... [Lees verder]
Kneuterigheid troef in de kringloop
[Voeding] 25-06-2019 10:30 - Foodlog
De tegenstelling kan niet groter zijn. Nog geen twee jaar geleden was de ‘kletsend klasse’ himmelhoch jauchzend over een artikel in de Amerikaanse uitgave van de National Geographic over hoe de Nederlandse landbouw voorop loopt als het gaat om duurzame... [Lees verder]
Bespiegelingen van een wetenschapsjournalist: hoeveel verwachting moet je wekken?
[Voeding] 25-06-2019 10:30 - Foodlog
Het is al weer meer dan vijf jaar geleden dat mijn boek Allemaal Beestjes verscheen, waarin ik de stand van het onderzoek naar de bacteriën en andere microben in en op ons lijf schetste. Sindsdien volg ik het vakgebied van een afstandje, maar probeer ik... [Lees verder]
Europees Hof kan toegekende PAS-vergunningen misschien toch overrulen
[Voeding] 25-06-2019 10:30 - Foodlog
De Raad van State (RvS) blijkt in januari vragen gesteld te hebben aan het Europese Hof van Justitie, die nu twijfel zaaien over de onherroepelijkheid van toegekende PAS-vergunningen. Een van de vragen was of "de nationale rechter mag uitgaan van de... [Lees verder]
GroenLinks wil al het Nederlandse vlees biologisch in 2035
[Voeding] 25-06-2019 10:29 - Foodlog
GroenLinks Kamerlid Laura Bromet wil dat de zogenoemde 'kiloknaller' verdwijnt uit het winkelschap. Alle boeren moeten in 2035 biologisch of gelijkwaardig aan 3 sterren Beter Leven produceren, vindt zij. Stapsgewijs moet al het vlees gaan voldoen aan,... [Lees verder]
Portobello met geitenkaas en walnoten
[Voeding] 25-06-2019 06:30 - Uit Pauline's keuken
Dit recept voor portobello met geitenkaas zou je met mooi weer ook op de barbecue kunnen maken. Maar in de oven kan natuurlijk ook! Nadat ik bij champignonteler Jarno Goesten had gezien hoe champignons groeien, moest ik natuurlijk aan de slag met een... [Lees verder]
Wereldnatuurfonds dient klacht in bij EU tegen zegenvisserij op de Doggersbank
[Voeding] 24-06-2019 23:47 - Foodlog
De landen onderhandelden al jaren over het bevissen van de Doggersbank, een "bijzonder onderwatergebied dat door zijn ondiepe zandbodem een rijke natuur herbergt," aldus het WNF. Het unieke - internationale - natuurgebied strekt zich uit over zo'n 300... [Lees verder]
Coca-Cola en Chinese zuivelmaker Mengniu sponsoren Olympische Spelen tot 2032
[Voeding] 24-06-2019 16:56 - Foodlog
Het Internationale Olympisch Comité (IOC) heeft frisdrankenfabrikant Coca-Cola en het Chinese zuivelconcern Mengniu Dairy weten te strikken voor de Olympische Spelen. De twee bedrijven gaan samen als TOP-sponsors de 'non-alcoholische drank-partner' vormen... [Lees verder]
Kringloopgedachte mooi, uitwerking onvolledig
[Voeding] 24-06-2019 16:29 - Foodlog
"De kringloopgedachte is prachtig, maar dan zal er ook meer duiding op het gebied van dierenwelzijn moeten komen.Wat betekent een circulaire landbouw voor de leefomgeving van dieren, wat betekent het voor de grootte van de veestapel?” Zie hier enkele... [Lees verder]
Bewerkt eten is helemaal niet fout als je het maar goed ontwerpt
[Voeding] 24-06-2019 15:25 - Foodlog
Een recent wetenschappelijk artikel van een onderzoeksgroep o.l.v. Kevin Hall (gepubliceerd in Cell Metabolism), beschrijft een studie waarin 10 mensen twee weken een dieet volgden met zogenaamd ‘ultra-bewerkt’ voedsel en twee weken ‘onbewerkt’ (d.w.z. [Lees verder]
Supers promoten vooral snacks, maar zitten niet stil in de markteconomie
[Voeding] 24-06-2019 15:25 - Foodlog
De krant brengt vandaag een onderzoek van Questionmark en de Transitiecoalitie Voedsel. Ze analyseerden een half jaar lang tweewekelijks de online aanbiedingen van Albert Heijn, Jumbo, Plus, Coop, Dirk, Jan Linders en Ekoplaza. [Lees verder]
Pauline’s week: Veel food, veel Merlijn en detoxen
[Voeding] 24-06-2019 06:30 - Uit Pauline's keuken
Het wil maar niet echt lukken he met die zomer? Vaak regent het hier overdag en wordt het aan het einde van de middag toch lekker zonnig.  Die momentje grijp ik met beide handen aan. Alhoewel het er vanaf nu wel goed uitziet. [Lees verder]
Nederland spuit nog te veel, dat geldt voor boer én burger
[Voeding] 23-06-2019 20:30 - Foodlog
Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) evalueerde de gewasbeschermingspraktijk in Nederland. Volgens het vrijdag verschenen PBL-rapport Geïntegreerde gewasbescherming nader beschouwd zijn telers, afnemers van producten en leveranciers er onvoldoende in... [Lees verder]
‘Wetenschappelijke feiten bestaan niet, het zijn waarschijnlijkheidsuitspraken’
[Voeding] 23-06-2019 10:50 - Foodlog
In het Engels zei Van Boekel het zo: 'a scientifc fact is a probability statement about a theory or a hypothesis' omdat feiten veranderen door nieuwe inzichten en dus niet uit steen gehouwen zijn. In één moeite door legde hij zijn publiek ook uit dat de... [Lees verder]
Nederlanders veroveren België: Jumbo wil fans, AH lokt prijskopers
[Voeding] 23-06-2019 06:32 - Foodlog
De eerste drie supermarkten in België van Jumbo komen in Rijkevorsel, Pelt en Lanaken, in de grensstrook met Nederland. Donderdag opende de Veghelse supermarktketen officieel het kantoor in Brasschaat vanwaaruit de uitrol over België gecoördineerd wordt. [Lees verder]
Aardbeien eclairs met aardbeienroom
[Voeding] 23-06-2019 06:30 - Uit Pauline's keuken
Heerlijk zijn ze deze aardbeien eclairs. Het zijn eigenlijk langwerpige soezen. Dat kan natuurlijk niet verkeerd. Je vult ze met aardbeien en aardbeienroom. Het soezenbeslag heb ik overgenomen uit het bakboekje van Cees Holtkamp. Mijn persoonlijke bakbijbel. [Lees verder]
Vlog #48: Hebben jullie tips?
[Voeding] 22-06-2019 06:30 - Uit Pauline's keuken
Daar is hij dan, weer een nieuwe vlog.  In deze vlog lunch ik met een vriendinnetje die ik heel erg moet missen en kook ik op jullie verzoek een lekker recept met portobello’s. Ook was ik samen met Stefanie en Annika uitgenodigd voor een Wijn Spijs... [Lees verder]
Nederland na Spanje koploper in winkeldiefstal
[Voeding] 21-06-2019 19:41 - Foodlog
Winkeldiefstal kostte Nederlandse retailers vorig jaar €1,8 miljard. Om die criminaliteit te bestrijden investeerden Nederlandse ondernemers ook nog eens €600 miljoen aan beveiliging. Bij elkaar is dat een kostenpost van €2,4 miljard. [Lees verder]
Eten en drinken in Nederland 1% duurder dan Europees gemiddelde
[Voeding] 21-06-2019 16:53 - Foodlog
Van alle landen in de EU zijn in Denemarken voeding en niet-alcoholische dranken het duurst. Luxemburg en Oostenrijk delen de tweede plaats. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Eurostat, meldt De Standaard. [Lees verder]
Diabetes-aardappel floreert in Australië, verpietert in Europa
[Voeding] 21-06-2019 16:29 - Foodlog
De Carisma, een aardappel met een eigen website, mag in Europa niet aan de man gebracht worden met de claim dat hij een lage glycemische index heeft. ‘Door een speling van de natuur’ en zorgvuldige selectie bevat de pieper van kweker Agrico minder... [Lees verder]
 1 - 506