Het laatste in Voeding nieuws

Er zijn 9665 nieuwsartikelen gevonden.

Laagjes edelmetaal beschermen astronaut tegen bacteriën
[Voeding] 21-03-2019 22:05 - Foodlog
Mensen dragen altijd bacteriën bij zich, ook in de ruimte. Door kosmische straling en het ontbreken van zwaartekracht verzwakt het immuunsysteem bij astronauten. Het ontbreken van zwaartekracht blijkt de groei van bepaalde bacteriën juist te bevorderen. [Lees verder]
Wakker Dier geeft PLUS een pluim
[Voeding] 21-03-2019 22:05 - Foodlog
Jarenlang ijverde Wakker Dier voor het uitbannen van de plofkip. Onder meer onder druk van die campagne introduceerden de Nederlandse supermarkten nieuwe, langzamer groeiende kippenrassen. Maar dat is volgens Wakker Dier niet meer dan een 'lokkip'. [Lees verder]
Groenten en fruit kunnen je door hun gifstoffen behoorlijk ziek maken
[Voeding] 21-03-2019 10:59 - Foodlog
De lekker zoete lychee is een goede bron van vitamine C en kalium. Eet ze wel pas als ze rijp zijn. Onrijpe lychees bevatten toxines die een extreem lage bloedsuikerspiegel kunnen veroorzaken. Voor mensen die al een lage bloedsuikerspiegel... [Lees verder]
Te veel boerenmarkten in de VS
[Voeding] 21-03-2019 09:55 - Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kost je maar €5,- per maand. Dan krijg je ook nog eens voorrang bij... [Lees verder]
10 tips voor glutenvrij eten
[Voeding] 21-03-2019 06:30 - Uit Pauline's keuken
“Ik eet geen gluten!” hoor je ineens iedere hipster roepen. Deze dames en misschien ook wel heren denken namelijk dat je van gluten dik wordt. En dat lieve mensen, is niet het geval. Deze “anti gluten hype” draait chefs tot waanzin. [Lees verder]
Nieuwe eigenaar van de Blue Band en Becelfabrieken melkt de margarinemerken uit
[Voeding] 20-03-2019 20:48 - Foodlog
De krant stelde op grond van metingen van prijzenvergelijker Supermarktscanner.nl vast dat Becel Original bij Albert Heijn en Vomar inmiddels 12% meer kost dan vorig jaar juli. Bij Jumbo kost het zelfs 19% meer. Croma bakboter is zo'n 17% in prijs gestegen. [Lees verder]
Eat like a local: 6x het lekkerste eten en drinken in Parijs
[Voeding] 20-03-2019 13:19 - Foodies Magazine
Je kan Parijs niet verlaten zonder een typisch Frans diner – zo’n eentje aan een klein tafeltje met wit tafellaken. Josephine Chez Dumonet is een klassieke bistro met wat chiquer eten dan in een gemiddelde bistro (confit de can... [Lees verder]
Verslaafd aan tabak en aan frisdrank
[Voeding] 20-03-2019 10:02 - Foodlog
Onderzoekers van de University of California in San Francisco doken in de archieven van twee Amerikaanse tabaksfirma's, R J Reynolds en Philip Morris. Ze beschrijven gedetailleerd hoe die sinds de jaren '60 met speciaal op kinderen gericht... [Lees verder]
Culinair ontdekt: Berenklauw
[Voeding] 20-03-2019 10:02 - Foodlog
Wat zegt u het woord berenklauw? Plots stokken de gesprekken, trekt een aantal mensen wit weg, hapt een ander naar adem. Het is een grote en gevaarlijke plant die lang een invasie op onze bermkanten heeft gepleegd. [Lees verder]
Grondprijzen hebben hun piek bereikt. Of niet
[Voeding] 20-03-2019 10:02 - Foodlog
De grondprijzen blijven maar stijgen. Van omgerekend €5.000 per hectare in 1965 tot gemiddeld €60.000 nu. In de Flevopolder betaal je al meer dan een ton. Dat dit een thema is dat leeft, bleek ook uit de hoge opkomst bij dit debat. [Lees verder]
4x recepten voor kleur in de keuken
[Voeding] 20-03-2019 09:35 - Foodies Magazine
Wil je gevarieerd eten? Gebruik dan groente, fruit en andere ingrediënten in alle kleuren. Vul je palet aan met paarse aubergine, gele biet, groene nori of rode granaatappel. Zo breng je kleur in de keuken: [Lees verder]
Pasta recept met paddestoelen en snelle ricottasaus
[Voeding] 20-03-2019 06:30 - Uit Pauline's keuken
Eens in de zoveel tijd verzin ik een lekker pasta recept . Ik ben en blijf van mening dat er echt bijna niets lekkerders is dan pasta (oké noedels, maar wanneer je die twee gaat ontleden dan ontlopen ze elkaar natuurlijk niet zoveel). [Lees verder]
Iedereen kan influencer worden
[Voeding] 19-03-2019 17:09 - Foodlog
De start-up Cirkle biedt bedrijven, zoals restaurants, een nieuwe manier van marketing. Niet via influencers, personen met veel volgers die geld krijgen om reclame te maken op sociale media, maar via elke willekeurige Nederlander. [Lees verder]
‘Zero waste-varkensvlees’ van gelukkige varkens
[Voeding] 19-03-2019 15:23 - Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kost je maar €5,- per maand. Dan krijg je ook nog eens voorrang bij... [Lees verder]
Investeren in slachten naast de stal
[Voeding] 18-03-2019 18:54 - Foodlog
Bionext, de ketenorganisatie voor de biologische sector, en Innohow, een organisatie die zich bezig houdt met de ontwikkeling van duurzame en maatschappelijk geaccepteerde voedselproductie, starten een crowdfunding campagne voor het in bed... [Lees verder]
Wat was er eerder: het ei of het slechte onderzoek?
[Voeding] 18-03-2019 18:54 - Foodlog
Niet zo lang geleden knalden de kurken in de kantoren van de Amerikaanse eierproducenten, - handelaren en -lobbyisten. In de nieuwe U.S Dietary Guidelines 2015 – 2020 was namelijk niet langer de oude waarschuwing voor te veel cholesterol i... [Lees verder]
Wonderlijk dat Nederland nooit onderzoek heeft gedaan naar de ecologische effecten van mestinjectie
[Voeding] 18-03-2019 18:54 - Foodlog
De Wageningse onderzoekers Prof. Jan Willem van Groenigen en dr. Ron de Goede reageerden in Boerderij. Volgens hen is de opzet van het onderzoek van Onrust niet geschikt om het aantal wormen als gevolg van de in Nederland verplicht gesteld... [Lees verder]
De paasrecepten van foodies friends Jessica, Inge en Merel
[Voeding] 18-03-2019 14:50 - Foodies Magazine
Wij weten wel bij wie jij wil aanschuiven deze paasdagen; met de paasrecepten van foodies friends Jessica, Inge en Merel zit je gebakken. Bij hen moet je zijn voor de lekkerste scones, pannenkoekjes, tulband en chocoladetruffels. [Lees verder]
Japanse overheid geeft gepensioneerde ‘tweede leven’
[Voeding] 18-03-2019 10:15 - Foodlog
Maar liefst een derde van de Japanse bevolking is 65 jaar of ouder, aldus de BBC. [Lees verder]
‘Het einde van de maand en dat van de wereld zijn hetzelfde’
[Voeding] 17-03-2019 18:27 - Foodlog
Driehonderdvijftigduizend Franse burgers gingen gisteren in verschillende steden de straat op om hun regering en de wereld te vragen maatregelen te nemen om klimaatverandering tegen te gaan. Vijfenveertigduizend mannen, vrouwen, adolescent... [Lees verder]
 1 - 484