Foodlog in het nieuws

Er zijn 376 nieuwsartikelen gevonden.

Lopen wandelaars Nijmeegse Vierdaagse makkelijker door bietensap?
[Voeding] 19-07-2019 21:34 - Foodlog
Hoogleraar fysiologie Maria Hopman (RadboudUMC) vertelde RTL hoe bietensap werkt: “In bietensap zitten nitraten. Die nitraten geven een vaatverwijding. De vaatverwijding leidt ertoe dat de bloeddruk daalt, maar die vaatverwijding leidt er ook toe dat er... [Lees verder]
Groente van ver, terwijl we zelf zat hebben - waarom?
[Voeding] 19-07-2019 21:34 - Foodlog
Ecoloog Patrick Janssen, associate professor in Wageningen, vult op Twitter het lijstje aan. “Nieuwe aardappelen uit Israel, uien uit Egypte, sperziebonen uit Kenya, asperges uit Peru”. Een songfestival in het aardappelschap, kopte Foodlog nog recent. [Lees verder]
‘Voedselfraude ligt op de loer vanwege kostendruk’
[Voeding] 19-07-2019 10:19 - Foodlog
Voedselfraude kan verschillende vormen aannemen: van het relatief onschuldige ‘verkeerde voorstellingen’ van claims tot ernstige bedreigingen voor de volksgezondheid. In die eerste categorie vallen bijvoorbeeld uitspraken als ‘handgemaakt’, ‘authentiek’,... [Lees verder]
Komende week opnieuw bloedheet in Frankrijk
[Voeding] 18-07-2019 09:36 - Foodlog
Dat voorspelt Metéo France, het Franse weerbericht. Begin volgende week zal de temperatuur in het Noorden van het land tussen de 30 en 35°C liggen. Van het Zuidwesten naar het Oosten en in de Languedoc en de Provence zullen de temperaturen waarden tussen... [Lees verder]
Stikstof-commissie Remkes moet integraal denken, vindt lid Louise Vet
[Voeding] 16-07-2019 20:57 - Foodlog
De milieugroep Mobilisation for the Environment (Mob) is er klaar voor: de oorlogskas is gevuld, juristen worden nu al aangenomen om nieuwe procedures te gaan voeren om de natuur te beschermen tegen stikstof. Afgelopen week stuurde Mob een brief aan... [Lees verder]
NUcheckt: Waarom je niet weet hoeveel microplastics je binnenkrijgt
[Wetenschap] 14-07-2019 22:27 - Nu.nl
NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Mensen krijgen wekelijks een creditcard aan microplastics binnen." [Lees verder]
NUcheckt: Waarom we niet weten hoeveel microplastics mensen binnenkrijgen
[Wetenschap] 12-07-2019 22:22 - Nu.nl
NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Mensen krijgen wekelijks een creditcard aan microplastics binnen." [Lees verder]
Het ene zitten is het andere niet
[Voeding] 7-07-2019 16:47 - Foodlog
Onderzoekers vergeleken de leefstijl van bijna 3.600 volwassen Afro-Amerikaanse mannen en vrouwen. Ze vulden een vragenlijst in over hun fysieke activiteit in het afgelopen jaar. Onderzoekers registreerden hun gedrag. Keken ze televisie of zaten ze om hun... [Lees verder]
Hersenpillen weggegooid geld
[Voeding] 2-07-2019 15:29 - Foodlog
Dat is de conclusie van een internationaal panel van gezondheidsdeskundigen in een nieuw rapport van de Global Council on Brain Health . [Lees verder]
Ook vegan Granola krijgt een rode D van Nutri-Score
[Voeding] 2-07-2019 10:20 - Foodlog
Vandaag publiceert de Consumentenbond de Nutri-Score* in de praktijk. De Bond berekende de Nutri-Score van 50 ontbijtproducten, van pap tot (krokante) muesli en granola. Ook 20 ontbijtgranen voor kinderen uit het assortiment van Jumbo en Albert Heijn... [Lees verder]
Zijn de kweekvleeshelden van nu de Bayer-Monsanto’s van de toekomst?
[Voeding] 2-07-2019 08:48 - Foodlog
De Nederlandse hoogleraar Mark Post presenteerde zes jaar geleden zijn eerste 'in vitro steak' tijdens een proeverij die werd opgeluisterd met Amerikaanse showdeuntjes. De utopie van rundvlees zonder rundvlees werd werkelijkheid. [Lees verder]
Verkoop biologische babyvoeding groeit opvallend hard
[Voeding] 29-06-2019 16:45 - Foodlog
Zeven op de tien consumenten koopt een deel van zijn dagelijkse boodschappen biologisch. Dat doen ze uit zorgen om het milieu (56%),vanwege het ruimere assortiment (50%), omdat ze het gezonder vinden (24%) en denken dat het lekkerder is (18%). [Lees verder]
GGD IJsselland zoekt boeren die willen praten over hun psychosociale gezondheid
[Voeding] 27-06-2019 13:32 - Foodlog
De aandacht die Johan Weerkamp onlangs vroeg in zijn opniestuk Geestelijk welzijn van agrariërs wordt nauwelijks onderzocht, vindt weerklank. [Lees verder]
België weet zich geen raad met de wolhandkrab
[Voeding] 19-06-2019 17:19 - Foodlog
Ze worden Chinese wolhandkrabben genoemd. Omdat ze waarschijnlijk met schepen mee uit China, of Azië, zijn gekomen. En omdat het lijkt of ze aan beide handen (scharen) een bolletje wol dragen. Ze verspreiden zich uitbundig in Europees water waar ze als... [Lees verder]
Waarde in plaats van een eerlijke prijs
[Voeding] 19-06-2019 12:23 - Foodlog
Met regelmaat kreeg ze verzoeken van groepen mensen, uit binnen- en buitenland, om op haar boerderij te mogen kijken. Die verzoeken kreeg ze via twitter; ze is een van de boerinnen de actief zijn op social media. [Lees verder]
Veganisme niet zo duurzaam en gezond als je misschien denkt
[Voeding] 19-06-2019 09:03 - Foodlog
Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en Ziekte aan de WUR, vertelt over de gezondheidseffecten van een veganistisch eetpatroon. “Uit epidemiologisch onderzoek blijkt dat veganisme zeker geen nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid. [Lees verder]
‘Frisdrank met suiker stilt honger beter dan lightdrank’ – klopt dit wel?
[Tech & Media] 14-06-2019 13:00 - Volkskrant
Berichten verspreiden zich razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: gesuikerde drank stilt honger beter dan lightdrank. [Lees verder]
Hij regeerde zelfs over het graf van zijn vrouw heen
[Voeding] 9-06-2019 11:26 - Foodlog
Haar man was er van overtuigd dat als je mensen aan je wilde binden, je ze klein moest houden, afhankelijk en afgesloten van de verlokkingen van de wereld. Hij kon er misschien niets aan doen, zo was hij zelf ook opgevoed. [Lees verder]
Publiek debat over gewasbescherming mist diepgang
[Voeding] 6-06-2019 10:16 - Foodlog
Van 19 tot 24 mei waren in Gent honderden internationale experten in gewasbescherming samen voor het veertiende symposium van de International Union of Pure and Applied Chemistry, IUPAC. Universiteit Gent stond deze keer in voor de organisatie van hun... [Lees verder]
Kok van de toekomst jaagt vanuit de keuken leefstijlveranderingen aan
[Voeding] 5-06-2019 22:20 - Foodlog
Begin juni studeren de eerste zogenoemde moderne koks af. De eerste lichting van 22 studenten aan de horecascholen in Sneek en Den Bosch ontvangt dan het diploma zelfstandig werkend kok, na een opleiding volgens de principes van de stichting Dutch Cuisine. [Lees verder]
 1 - 19