De Peruaanse keuken trekt fijnproevers van over de hele wereld die de smaak niet kunnen weerstaan. Naast nationaal bekende gerechten zoals ceviche, heeft elke regio zijn eigen culinaire specialiteiten, ingrediënten en bereidingswijzen. Een van de kenmerken van de Peruaanse gastronomie is de veelzijdigheid die terug te vinden is in de keuken, door de diversiteit in landschappen. Er zijn vele manieren om de Peruaanse regio’s te verkennen en één van de beste is via de gastronomie. Bezoek een lokale markt met een bekende chef-kok om de beste ingrediënten te kopen en Peru’s beroemde ceviche te bereiden. Of geniet van een heerlijke picknick bij zonsondergang met lokale producten en uitzicht op een van de mooiste historische heiligdommen van het land. Je kunt zelfs een fietstocht maken langs de beste bars en eetgelegenheden van Lima om de Peruaanse keuken echt te ervaren… Dit zijn vijf unieke culinaire activiteiten om je onder te dompelen in de authentieke smaken van Peru:
Dit artikel bevat in totaal 750 woorden.