Dier & natuurNatuurbericht.nl
Natuurjournaal 6 januari 2025
De groene specht is een buitenbeentje onder de spechten. Roffelen doet hij nauwelijks en hij zit liever op de grond dan in bomen. Dat heeft alles te maken met zijn favoriete voedsel: mieren. Om mierennesten te bereiken graaft hij gaten tot wel een halve meter diep. Of hij zet zijn geheime wapen in: zijn ruim tien centimeter lange tong. Daarmee likt hij mierenlarven en cocons uit hun nest. Tijdens strenge winters hebben groene spechten moeite om genoeg mieren te vinden, vooral als er sneeuw ligt. Deze zachte winter is voor de groene specht dus een cadeautje. Groene spechten worden regelmatig gezien in tuinen. Het geheim: de aanwezigheid van mieren. Dus gebruik geen mierenlokdozen, mierenspray of ander mierengif, want zonder mieren geen groene spechten.

Je gaat naar de website van de uitgever. Hier tonen we alleen een korte intro.


