Direct naar de inhoud

vrijdag 30 oktober 2026

Dier & natuurNatuurbericht.nl

Natuurjournaal 3 maart 2025

De meeste Nederlandse wulpen verblijven tijdens de winter in het midden en zuiden van Europa. Wulpen uit de oostelijke delen van Europa komen juist in ons land overwinteren. In de winter vind je ze vooral in het Waddengebied. Tijdens het broedseizoen verblijven de wulpen op het platteland in het noorden en oosten van ons land. De wulp heeft lange poten en een opvallend lange, omlaaggebogen snavel. De vrouwtjes hebben een langere snavel dan de mannetjes. Met een lengte van vijftig tot zestig centimeter is de wulp de grootste steltloper van West-Europa.

Lees het volledige artikel bij Natuurbericht.nl

Je gaat naar de website van de uitgever. Hier tonen we alleen een korte intro.

Advertentie

Advertentie