Dier & natuurNatuurbericht.nl
Natuurjournaal 3 januari 2025
De pijlstaart behoort tot de eenden en is een echte trekvogel. Vanuit zijn broedgebieden in voornamelijk Finland trekt hij in het najaar ver naar het zuiden, zelfs tot aan de evenaar. De pijlstaart is in ons land het hele jaar te zien, maar als broedvogel is hij uiterst schaars. Buiten het broedseizoen, in de winter, kan je de pijlstaart waarnemen in het Waddengebied en het deltagebied in Zuid-Holland en Zeeland. Met zijn lange nek kan hij dieper 'grondelen' dan andere watervogels. Met zijn slanke snavel zoekt hij vooral plantenzaden, maar hij eet ook insecten en kleine visjes.

Je gaat naar de website van de uitgever. Hier tonen we alleen een korte intro.


