Dier & natuurNatuurbericht.nl
Natuurjournaal 28 november 2024
De zwarte zee-eend broedt in Noord-Europa en Noord-Azië, en komt in de wintermaanden onze kant op. Dobberend op de Noordzee zoeken ze naar schelpdieren. Ze duiken ze op en slikken de schelpen in zijn geheel door. Pas in de gespierde maag van de vogel worden de schelpen gekraakt. Uit onderzoek blijkt dat ze vooral leven van de Amerikaanse zwaardschede. De grootste groepen zitten meestal boven de Waddeneilanden op de Noordzee, maar ook bij de kust van Noord-Holland kun je ze tegenkomen.

Je gaat naar de website van de uitgever. Hier tonen we alleen een korte intro.

