Direct naar de inhoud

maandag 26 oktober 2026

Dier & natuurNatuurbericht.nl

Natuurjournaal 28 april 2024

Sommige wilde eenden broeden al in het vroege voorjaar, andere zitten midden in de zomer pas op de eieren. Ondanks die lange broedperiode hebben ze meestal maar één nest per jaar. De meeste jonge eendjes zijn in april en mei te zien. Ze blijven lang bij de moeder, die in het begin naar waterplanten en kleine waterdiertjes zoekt om de pulletjes te voeden. Naarmate ze groeien, worden ze steeds minder pluizig en schonkiger. En ook minder in aantal, want van snoek tot reiger, iedereen lust wel zo’n lekker eendje.

Lees het volledige artikel bij Natuurbericht.nl

Je gaat naar de website van de uitgever. Hier tonen we alleen een korte intro.

Advertentie

Advertentie