Dier & natuurNatuurbericht.nl
Natuurjournaal 15 november 2025
Bosuilen komen algemeen voor, maar omdat ze alleen ’s nachts in open gebieden komen om te jagen en zich overdag doodstil in hun favoriete roestbomen ophouden, worden ze al snel over het hoofd gezien. Gelukkig is hun nachtelijke, spookachtige ‘hooohooooot’ en scherpe ‘ke-wik!’ een lust voor het oor. Broedparen blijven in de meeste gevallen trouw aan hun nestplek en territorium, tenzij het nest verstoord is geraakt. Uitgevlogen jonge bosuilen trekken in het late najaar weg van hun geboorteplek en zoeken een eigen plekje onder de zon, meestal enkele kilometers van pa en ma vandaan. Zouden ze af en toe hun vuile was nog komen brengen?

Je gaat naar de website van de uitgever. Hier tonen we alleen een korte intro.