BuitenlandHet Parool
Met levende vogelverschrikkers gaan Keniaanse boeren dit vogeltje te lijf
Roodbekwevers, volgens sommige schattingen de meest voorkomende vogel ter wereld, zijn wijdverbreid in Afrikaanse landen zoals Botswana, Ethiopië, Kenia, Soedan, Tanzania, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Normaliter eten ze de zaden van natuurlijke grassen. Mogelijk door de langdurige droogte in Oost-Afrika, en daarmee een gebrek aan natuurlijke grassen, en tevens door een toename van de hoeveelheden akkergrond, strijken de mus-achtige vogeltjes de laatste jaren steeds meer neer in landbouwgebieden.
Je gaat naar de website van de uitgever. Hier tonen we alleen een korte intro.

