Binnenlandtrouw.nl
Kuifeenden duiken bij voorkeur ’s nachts, uit angst voor de meeuwen
et naar schatting een kleine twintigduizend broedparen zijn kuifeenden een van onze talrijkste eendensoorten. In de winter zijn dat er nog vijf, zes keer zoveel. Dan dobberen ze in grote groepen op plassen en meren, zoals het IJsselmeer. Ze duiken driehoeksmosselen op van de bodem.
Je gaat naar de website van de uitgever. Hier tonen we alleen een korte intro.