Binnenlandnrc.nl
In een nestje met een staart houdt deze vogel haar eieren veilig
Zwaluwstaartmanakins, vrolijke kleurrijke vogeltjes uit het Atlantische bos in het zuiden van Brazilië en Paraguay, maken doorgaans veel werk van hun nest. Ze bouwen dat meestal in de struiken langs een kreekje en versieren het bouwsel vervolgens met ‘staarten’, lange slierten nestmateriaal die naar beneden hangen. Dat doen de vogelouders niet om het mooi, maar om het nut, zo ontdekten Braziliaanse biologen.
/s3/static.nrc.nl/wp-content/uploads/2026/03/06131056/110326WET_2032098907_GBB_zwaluwstaartmanakin.jpg)
Je gaat naar de website van de uitgever. Hier tonen we alleen een korte intro.
