Direct naar de inhoud

dinsdag 27 oktober 2026

BinnenlandDalfsenNet

Ganzenarend

DALFSEN – De zeearend houdt zich in zijn broedgebied bij voorkeur op in de buurt van meren en rivieren. De volwassen vogels, herkenbaar aan de witte staart, zijn honkvast en aan hun territorium gebonden. Op hun menu staan vissen, zoogdieren en vogels. De bovengenoemde streeknaam geeft wel aan dat ganzen niet worden versmaad. Ze zitten graag vrij, bij voorkeur boven in een dode boom, om naar hun prooien te speuren.

Lees het volledige artikel bij DalfsenNet

Je gaat naar de website van de uitgever. Hier tonen we alleen een korte intro.

Advertentie

Gerelateerd nieuws

Bekijk alles

Advertentie