AlgemeenNRC
Deze vogel kan dag en nacht zoeken naar eten
Ze zijn alweer even in Nederland: de parmantig paraderende goudplevieren ( Pluvialis apricaria ), of zoals de Friezen ze noemen: wilsters. Sinds midden vorige eeuw broedt dit familielid van de kievit niet meer in ons land. Gaandeweg is de jacht op deze vogels, met slagnetten, het ‘wilsterflappen’, in onbruik geraakt. Toch is nog iedere winter de melancholieke roep van vele tienduizenden uit Scandinavië en Rusland afkomstige goudplevieren te horen boven de velden langs onze kust. Alleen bij invallende vorst en sneeuwval verlaten ze ons land, zuidwaarts.
/s3/static.nrc.nl/images/gn4/stripped/data92580767-ffeb56.jpg)
Je gaat naar de website van de uitgever. Hier tonen we alleen een korte intro.

