Autoriteit Persoonsgegevens in het nieuws

Er zijn 2447 nieuwsartikelen gevonden.

Harde schijf met data 30.000 mensen ontvreemd uit belastingpand Amsterdam - NU.nl
[Binnenland] 16-04-2021 16:53 - NU.nl
Amsterdam, Provincie Noord-Holland
Uit het pand van de gemeentelijke dienst Belastingen Amsterdam is een harde schijf ontvreemd uit een computer die voor het scannen van inkomende poststukken wordt gebruikt. Dat schrijft wethouder Victor Everhardt (Financiën) in een brief aan de... [Lees verder]
‘Gegevens miljoenen klanten kabelwebshop op straat na hack’
[Algemeen] 15-04-2021 17:18 - NRC
Bij een hack van de webwinkel allekabels.nl zijn de wachtwoorden en privégegevens van zeker 3,6 miljoen klanten gestolen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws, dat de gestolen data heeft ingezien. Volgens de webshop zijn de gegevens gelekt omdat een... [Lees verder]
Lagere boete voor HagaZiekenhuis om personeel dat dossier Barbie bekeek
[Entertainment] 15-04-2021 14:58 - Nu.nl
De boete die het HagaZiekenhuis opgelegd kreeg omdat het patiëntendossiers niet voldoende beveiligde, moet worden verlaagd van 460.000 naar 350.000 euro. Dat heeft de rechtbank in Den Haag donderdag bepaald. [Lees verder]
Ophef over het CBS-diversiteitsproject dat kansengelijkheid op de arbeidsmarkt moet vergroten
[Algemeen] 14-04-2021 22:51 - NRC
De leiding van de Universiteit Utrecht belooft de plannen eerst nader te zullen toelichten voor de deelname aan het diversiteitsproject wordt hervat. [Lees verder]
Woningkopers krijgen per ongeluk persoonsgegevens van ruim 1100 andere belangstellenden
[Binnenland] 14-04-2021 14:23 - Omroep West
Provincie Zuid-Holland
Belangstellenden voor woningen in het nieuwbouwproject Koningskwartier in Zevenhuizen hebben maandagavond een mail ontvangen van vastgoedbedrijf Heijmans met daarin de persoonsgegevens van ruim 1100 andere belangstellenden. [Lees verder]
NCTV-ambtenaren rond arrestatie Ridouan Taghi naar Dubai
[Binnenland] 14-04-2021 13:21 - Crimesite
Daags voordat Ridouan Taghi in Dubai werd gearresteerd waren er twee ambtenaren van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) naar Dubai gevlogen. Dat blijkt uit informatie die het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft overgelegd na een... [Lees verder]
Surveillancesoftware bij online tentamens blijft Tweede Kamer bezighouden - Security.nl
[Binnenland] 13-04-2021 15:35 - Security.nl
Wageningen, Provincie Gelderland
De surveillancesoftware die onderwijsinstellingen voor online tentamens gebruiken blijft de Tweede Kamer bezighouden. GroenLinks stelde opnieuw vragen aan demissionair minister Van Engelshoven van Onderwijs over de inzet van de zogeheten procotoringsoftware. [Lees verder]
Toezichthouders onderzochten NCTV nog nooit
[Algemeen] 12-04-2021 20:08 - NRC
De Inspectie Justitie en Veiligheid, het ministerie waaronder de NCTV valt, en de Autoriteit Persoonsgegevens keken nooit hoe de NCTV zijn taak uitvoert. Juist daarbij ging veel mis. [Lees verder]
Veiligheid in winkelcentrum Enschede Zuid fors verbeterd 12/4 - Huis aan huis Enschede
[Binnenland] 12-04-2021 10:10 - Huis aan huis Enschede
Enschede, Provincie Overijssel
Enschede - Het is duidelijk; de laatste jaren heeft Winkelcentrum Enschede Zuid een enorme verbeterslag gemaakt. Er is flink wat nieuwe winkelruimte bij gekomen, de buitenruimte is opgeknapt, er is een gezellig binnenplein ontstaan en de hele uitstraling... [Lees verder]
Hoe het CBS en T-Mobile de privacy schonden - NRC
[Binnenland] 10-03-2021 20:30 - NRC
t Waar, Provincie Groningen
Medewerkers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hadden bij T-Mobile jarenlang toegang tot niet-anonieme, oftewel herleidbare locatiegegevens van T-Mobile-klanten . Het CBS en T-Mobile poogden hiermee een algoritme te ontwikkelen dat op basis... [Lees verder]
Gegevens van 19.000 mensen 'op straat'. 'Buitengewoon vervelend', stelt de NAM. 'Datalek heeft geen gevolgen voor de schadeafhandeling'
[Binnenland] 10-03-2021 11:33 - Dagblad van het Noorden
De NAM vindt het ‘buitengewoon vervelend’ dat van 19.000 mensen privacygevoelige informatie is gehackt. Dat zegt woordvoerder Hein Dek. [Lees verder]
Datalek bij NAM, gegevens 19.000 gedupeerden aardbevingsschade gelekt
[Binnenland] 10-03-2021 00:14 - OOG TV
Groningen, Provincie Groningen
Door een datalek zijn de gegevens van 19.000 gedupeerden van de aardbevingsschade ontvreemd door hackers. Dat meldt de NAM dinsdagavond op haar website. [Lees verder]
Groot datalek bij de NAM. Gegevens van 19.000 aardbevingsgedupeerden Groningen op straat - Dagblad van het Noorden
[Binnenland] 9-03-2021 23:01 - Dagblad van het Noorden
Groningen, Provincie Groningen
De gegevens van 19.000 mensen die contact hebben met de NAM over schadeafhandeling van aardbevingen liggen op straat. Dat komt door een groot datalek bij het gaswinningsbedrijf. ‘Het lek in de software is inmiddels hersteld door de leverancier’, meldt De NAM. [Lees verder]
Groot datalek bij de NAM. Gegevens van 19.000 personen op straat
[Binnenland] 9-03-2021 23:01 - Dagblad van het Noorden
De gegevens van 19.000 mensen die contact hebben met de NAM over schadeafhandeling van aardbevingen liggen op straat. Dat komt door een groot datalek bij het gaswinningsbedrijf. ‘Het lek in de software is inmiddels hersteld door de leverancier’, meldt De NAM. [Lees verder]
Persoonsgegevens van 19.000 huiseigenaren gelekt bij NAM
[Algemeen] 9-03-2021 23:00 - NRC
Bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) zijn afgelopen week persoonlijke gegevens gelekt van circa 19.000 personen. Dat meldt de NAM dinsdag. Het gaat in ieder geval om persoons- en adresgegevens „uit de periode waarin NAM verantwoordelijk was voor... [Lees verder]
Gegevens van zo'n 19.000 personen op straat door datalek bij de NAM
[Binnenland] 9-03-2021 22:03 - RTV Drenthe
Provincie Drenthe
De NAM uit Assen is getroffen door een enorm datalek. Het gaat om gegevens van zo'n 19.000 personen uit de periode waarin de NAM verantwoordelijk is voor schadeafhandeling. [Lees verder]
Datalek bij de NAM: hackers stelen 19.000 adressen van gedupeerden
[Binnenland] 9-03-2021 22:02 - RTV Noord
Provincie Groningen
Door een datalek bij een softwareleverancier van de NAM hebben hackers 19.000 namen en adressen van personen met aardbevingsschade gestolen. Volgens de NAM was de overige informatie afgeschermd. Van ruim honderd mensen is méér informatie... [Lees verder]
Datalek bij Noordelijk Archeologisch Depot
[Binnenland] 9-03-2021 20:00 - RTV Drenthe
Provincie Drenthe
Hackers hebben mogelijk de persoonsgegevens ingezien van maximaal 1371 nazaten van vondstmelders, medewerkers en onderzoekers van het Noordelijk Archeologisch Depot (NAD). [Lees verder]
Wetsvoorstel testbewijzen in consultatie
[Binnenland] 9-03-2021 09:15 - Weekblad Westvoorne
Westvoorne, Provincie Zuid-Holland
Het kabinet is een consultatie gestart om testbewijzen op grote schaal in te kunnen gaan zetten bij het heropenen van de samenleving. Daartoe wordt de Wet publieke gezondheid (Wpg) gewijzigd. Op deze manier kunnen verschillende evenementen en activiteiten... [Lees verder]
Den Haag FM » Gegevens van bezoekers Familiepark Drievliet gelekt - Den Haag FM
[Binnenland] 8-03-2021 09:40 - Den Haag FM
Alphen aan den Rijn, Provincie Zuid-Holland
Tram 1 rijdt vanaf vandaag weer naar Scheveningen: ‘Scheelt me tien minuten tot een kwartier’ [Lees verder]
 1 - 123