Autoriteit Persoonsgegevens in het nieuws

Er zijn 1065 nieuwsartikelen gevonden.

[Plus] Mag je geld verdienen met dataverkoop? Dat moet het Europese Hof nu bepalen
[Tech & Media] 09:29 - Tweakers
Het Europese Hof van Justitie moet een antwoord geven op een belangrijke vraag rondom de privacywet: mag je geld verdienen met het verkopen van persoonlijke gegevens? Het lijkt zo simpel, maar het is aan de hoogste Europese rechter om dat echt te bepalen. [Lees verder]
TikTok riskeert boete van 30 miljoen euro van Britse privacywaakhond
[Buitenland] 26-09-2022 14:09 - Algemeen Dagblad
Het socialemediabedrijf TikTok riskeert een miljoenenboete van de Britse privacywaakhond ICO. Het bedrijf zou regels overtreden waarmee de gegevens van kinderen worden beschermd. [Lees verder]
TikTok hangt miljoenenboete boven het hoofd voor schenden privacy van kinderen - NU.nl
[Tech & Media] 26-09-2022 13:58 - NU.nl
De Britse privacytoezichthouder ICO gaat TikTok mogelijk een boete van 27 miljoen pond (30 miljoen euro) opleggen. Het bedrijf zou regels overtreden hebben bij het gebruik van de persoonlijke gegevens van kinderen. [Lees verder]
Uw FG is er niet om kennisgebrek te compenseren - Binnenlandsbestuur
[Binnenland] 26-09-2022 10:18 - Binnenlandsbestuur
De Steeg, Provincie Gelderland
De FG (Functionaris Gegevensbescherming) wordt vaak ‘de AVG-politie’ genoemd. Wie de rol van FG in een organisatie vervult verschilt nogal. [Lees verder]
Bescherming privacy van patiënten gaat ten koste van bestrijding ziektes | Soepeler interpretatie van de AVG nodig voor opzet van databases - Netkwesties
[Wetenschap] 25-09-2022 08:05 - Netkwesties
De wet op gegevensbescherming (AVG) hindert wetenschappelijk onderzoek, wat ten koste gaat van patiënten wier gezondheid belangrijker is dan privacybescherming. [Lees verder]
Journalist werkte drie dagen voor nepdatingsite: 'Je krijgt telkens een nieuwe klant voor je' - AD
[Tech & Media] 24-09-2022 13:04 - AD
Medewerkers van nepdatingsites hebben toegang tot zeer intieme privégegevens en (naakt)foto's van klanten met wie ze onder een valse naam chatten. Dat concludeert journalist Jerry Vermanen van tv-programma Pointer , nadat hij drie dagen meewerkte op zo'n... [Lees verder]
Journalist werkte drie dagen voor nepdatingsite: ‘Je krijgt telkens een nieuwe klant voor je’
[Binnenland] 24-09-2022 13:04 - De Gelderlander
Provincie Gelderland
Medewerkers van nepdatingsites hebben toegang tot zeer intieme privégegevens en (naakt)foto's van klanten met wie ze onder een valse naam chatten. Dat concludeert journalist Jerry Vermanen van tv-programma Pointer , nadat hij drie dagen meewerkte op zo'n... [Lees verder]
‘Delen van gegevens om fraude tegen te gaan mag niet strafbaar worden’
[Zakelijk] 23-09-2022 05:36 - MKB
Het is goed om het publiceren van persoonsgegevens om mensen bewust te intimideren, tegen te gaan. Maar dit mag er niet toe leiden dat het gerechtvaardigd delen van persoonsgegevens om fraude tegen te gaan (‘zwarte lijsten’) door bedrijven nu ineens -... [Lees verder]
Ondernemers vragen vergunning AP aan in strijd tegen criminelen
[Zakelijk] 23-09-2022 05:36 - MKB
In hun strijd tegen criminaliteit willen ondernemers cross-sectoraal informatie kunnen uitwisselen over daders en hun werkwijze. Daartoe heeft voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland vandaag in Den Haag, namens en samen met de vereniging VODIOM, een... [Lees verder]
Justitiebegroting Prinsjesdag 2023
[Recht] 22-09-2022 18:35 - NJB
Het kabinet wil de komende jaren fors investeren in de aanpak van de georganiseerde misdaad. De zware criminaliteit moet in samenwerking met alle betrokken partijen in de strafrechtketen en daarbuiten worden aangepakt. Het gezamenlijk doel is om zware... [Lees verder]
Rechter tikt Bravis ziekenhuis op de vingers voor datalek - VPNgids
[Binnenland] 22-09-2022 11:20 - VPNgids
Opende, Provincie Groningen
Het Bravis ziekenhuis in Roosendaal moet een patiënt een schadevergoeding van 2.000 euro betalen. Een voormalige medewerkster raadpleegde 347 keer het medische dossier van de ex-vrouw van haar partner. Uit de gang van zaken blijkt dat het ziekenhuis de... [Lees verder]
Zeven Friese tandartspraktijken van Colosseum Dental slachtoffer van cybercriminaliteit, hacker heeft om losgeld gevraagd
[Algemeen] 21-09-2022 14:05 - Leeuwarder Courant
Zeven Friese tandartspraktijken aangesloten bij Colosseum Dental zijn het slachtoffer geworden van cybercriminaliteit. Een hacker deed een aanval met gijzelsoftware, waardoor computerbestanden werden versleuteld. De hacker heeft daarna om losgeld gevraagd. [Lees verder]
Zeven tandartspraktijken in Friesland slachtoffer van cybercriminaliteit, hacker heeft om losgeld gevraagd - Leeuwarder Courant
[Binnenland] 21-09-2022 14:05 - Leeuwarder Courant
Lemmer, Provincie Friesland
Zeven Friese tandartspraktijken aangesloten bij Colosseum Dental zijn het slachtoffer geworden van cybercriminaliteit. Een hacker deed een aanval met gijzelsoftware, waardoor computerbestanden werden versleuteld. De hacker heeft daarna om losgeld gevraagd. [Lees verder]
Begroting 2023: Rijk vooral met zichzelf bezig bij digitalisering
[Zakelijk] 21-09-2022 12:11 - iBestuur Online
De verantwoordelijkheid nemen en zorgen ‘een waardengedreven digitale samenleving’, het zijn mooie woorden van het rijk die hoog over gaan, vindt cyberburgemeester Iris Meerts. Ze mist de aandacht voor de medeoverheden. “Het zijn algemeenheden waar je het... [Lees verder]
Nieuwe Uitdaging bij… Pels Rijcken, DLA Piper en Rutgers & Posch - Advocatie
[Binnenland] 21-09-2022 09:42 - Advocatie
Westbroek, Provincie Limburg
Nieuwe counsels, partners en advocaten: de hr-afdelingen hebben het druk deze maand. Wie precies aan deze Nieuwe Uitdagingen beginnen, leest u na de klik! [Lees verder]
Meer geld voor Autoriteit Persoonsgegevens
[Zakelijk] 21-09-2022 08:36 - Emerce
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt volgend jaar 8 miljoen euro meer dan nu. Het complete budget komt daarmee op 34 miljoen. Het kabinet maakte dat gisteren bekend op Prinsjesdag. [Lees verder]
Autoriteit Persoonsgegevens krijgt in 2023 twee miljoen euro extra budget
[Tech & Media] 21-09-2022 07:32 - Tweakers
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt volgend jaar een budget van 34 miljoen euro per jaar. Dat is acht miljoen euro meer dan het nu al krijgt en twee miljoen euro meer dan aanvankelijk voor 2023 werd begroot. Het kabinet maakte dat voornemen bekend op... [Lees verder]
Rijk vooral met zichzelf bezig bij digitalisering - Binnenlandsbestuur
[Binnenland] 20-09-2022 18:53 - Binnenlandsbestuur
Wijk bij Duurstede, Provincie Utrecht
et zijn mooie woorden van het rijk die hoog over gaan, vindt Iris Meerts. De burgemeester van Wijk bij Duurstede mist de aandacht van het rijk voor de medeoverheden. ‘Het zijn algemeenheden waar je het niet oneens mee kan zijn.’ [Lees verder]
Begroting '23: privacywaakhond krijgt er 5,5 miljoen bij
[Tech & Media] 20-09-2022 16:13 - Automatiseringsgids
Het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) gaat in 2023 aan de slag met het versterken van de digitale rechtsstaat. Dat valt te lezen in de Miljoenennota. De begroting van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stijgt in 2023 door naar zo’n 34,5 miljoen... [Lees verder]
WODC: bestuurders van kleine bedrijven onderschatten de gevaren van ransomware
[Tech & Media] 20-09-2022 09:23 - Tweakers
Bestuurders van kleine organisaties zijn vaak niet genoeg bekend met ransomware. Het Nederlands Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum zegt dat ze daardoor niet goed de risico's ervan kunnen schatten. Het WODC pleit voor een voorlichtingscampagne. [Lees verder]
 1 - 54